Dermaroller Nedir, Ne İşe Yarar?

Daha önce sadece dermatologlar tarafından yapılan işlemler artık evlerde de rahatlıkla yapılabilmektedir

Dermaroller Nedir, Ne İşe Yarar?

Daha önce sadece dermatologlar tarafından yapılan işlemler artık evlerde de rahatlıkla yapılabilmektedir

Dermaroller Nedir, Ne İşe Yarar?
27 Şubat 2022 - 11:04

Daha önce sadece dermatologlar tarafından yapılan işlemler artık evlerde de rahatlıkla yapılabilmektedir. Mikro iğneleme bu yöntemlerden biridir. Dermaroller ise bu işlemin evde kolaylıkla yapılabilen haline verilen isimdir. Üzerinde çok sayıda minik iğne bulunan silindir şeklindeki bu ürünü kullanmak son derece kolaydır. Fakat dermarollerın, mikro iğneleme yöntemi ile aynı faydaları sağlayıp sağlamadığına dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Bir dermarollerdan etkili bir şekilde faydalanabilmek için ürünü kullanım şekline uygun kullanmaya önem göstermeniz gerekmektedir. Aynı zamandan beklentilerinizi kontrol altına almanız gerekmektedir. Evde yapmış olduğunuz dermaroller işlemi gözle görülür bir etki yaratabilir. Fakat bunun için işlemin devamlılığını sağlamanız gerekmekte ve tek seferde olumlu sonuçlar elde etme düşüncesine kapılmamanız gerekmektedir.

Dermaroller Neden Kullanılır?

Birçok kullanım alanına sahip olan dermarollerın ana kullanım alanı; ciltteki pigmentasyon sorunlarını geliştirmek, iyileştirmek ve cildin pürüzsüz bir hale gelmesini sağlamaktır. Dermaroller tedavisi ile akne izleri, ince çizgiler ve hiperpigmentasyon düzenlenir. Fakat bahsi geçen bu sorunların tamamen ortadan kalkması için evdeki versiyondan daha uzun iğneli dermaroller tedavisi kullanılmalı ve profesyonel bir mikro iğneleme tedavisi görülmelidir.

Örneğin; yapılan bir araştırma esnasında 4 adet mikro iğneleme seansının cilt yüzeyini daha sıkı ve gergin hale getiren kolejini yüzde 400'e kadar arttırdığı gözlemlenmiştir. Bununla beraber dermaroller gözeneklerin açılmasını sağlayarak cilt bakım ürünlerin daha derine nüfuz etmesini sağlamaktadır. Bu işlem sonucunda kullanmış olduğunuz yenileyici ve düzenleyici cilt bakım ürünleri etkisini arttırmaktadır.

dermaroller

Dermaroller Nasıl Çalışır?

Mikro iğneleme yöntemi cildin en dış tabakasında küçük travmalara neden olmaktadır. Bu işlem cildin iyileşme ve yenilenmesini tetikleyerek kolajen ve elastin gibi yaşlanma karşıtı salgıların üretilmesini kolaylaştırmaktadır. Dermaroller ise mikro iğneleme tekniğine oranla daha küçük iğneler yardımı ile ciltte gözle görülmeyecek büyüklükte delikler oluşturmaktadır. Cilt bakım serumları ve bakım kremleri bu işlem sonucunda cildin daha derinine nüfuz ederek etkili sonuçlar elde etmenizi sağlar.

Ağrıya Yol Açar Mı?

Yüz bölgesi, cildin en hassas bölgesi olduğu için bu bölgede yüzlerce iğne gezdirmek tabii ki çoğu kişinin cildi için rahatlatıcı bir etkiye sahip olmayacaktır. Fakat işlem düşünüldüğü kadar keskin bir ağrıya yol açmamaktadır. Tabii ki bu işlem esnasında hissedeceğiniz ağrının seviyesi, sizin ağrı toleransınıza bağlıdır. Mikro iğneleme cihazlarında mevcut olan iğnelerin uzunluğu dermarollera oranla daha fazla olduğu için bu işlemin ağrıya neden olması son derece normaldir. Bu nedenle estetisyen işlemi başlatmadan önce tedavinin uygulanacağı bölümü uyuşturmaktadır.

Zararlı Mıdır?

Bu tedavi yönteminin yol açtığı travmalar hafif olduğu için doğru serumlar kullandığınız sürece yan etkilerle karşılaşmanız neredeyse imkânsızdır. Yine de dermaroller uygularken cildinize karşı hassas davranmanız gerekmektedir. Sedef hastalığı, kan pıhtılaşması veya egzama gibi rahatsızlıkları bulunan kişilerin dermaroller kullanmaktan kaçınmaları gerekmektedir. Aynı zamanda akne ve siğil gibi durumlardan muzdarip olan kişiler evde dermaroller tedavisine başlamadan önce muhakkak bir sağlık kuruluşuna danışmalıdırlar.

Özellikle, cildinizde güneş yanığı ve benzeri tahrişler varsa kesinlikle dermaroller kullanımını bir süre ertelemelisiniz. İltihaplanma ve güneş yanığı gibi problemleriniz son bulduğu zaman dermaroller işlemi uygulayabilirsiniz.

dermaroller

Cildimiz İçin En Doğru Dermarollerı Nasıl Seçebiliriz?

İğne uzunluğu 0.5 milimetreden daha az olan dermaroller satın almanız sizler için en iyi seçenek olacaktır. Bu uzunluğun üzerinde bir uzunluğa sahip olan dermaroller iğnelerin cildinize zarar verme riskini arttırmaktadır. Bu nedenle uzun iğne kullanımını profesyonellere bırakmak en iyi seçenek olacaktır. Ürünü yalnızca güvenilir sitelerden satın alarak size ulaştığı zaman düzgün bir biçimde sterilize edilip edilmediğini kontrol etmeniz gerekmektedir.

Dermaroller ile birlikte serum kullanmaya başladığınız zaman cildiniz için en uygun serumu seçmeniz gerekmektedir. Çünkü dermaroller işlemi ile cildinize uygulayacağınız bakım ürünleri cildinizin derinlerine nüfus ettiği için yüzünüze daha fazla etki edecektir. Bazı bileşenler cildin derinlerine nüfuz ettiği zaman istenmeyen olumsuzluklara yol açabilmektedir. Dermaroller ile birlikte kullanılan serumlar arasında tahriş etme ihtimali fazla olan C vitamini ve retinol gibi bileşenlerinden uzak durmanızı tavsiye ederiz. Steril ve etkili bir şekilde kullanabilmeniz için dikkat etmeniz gereken bazı hususlar mevcuttur bu hususlardan şu şekilde bahsedebiliriz;

  • Bakterilerden korunmak için dermaroller uygulayacağınız bölümü ve dermarollerı iyice temizlemeniz gerekmektedir.
  • Mümkünse işlem esnasında eldiven kullanmalısınız.
  • Eğer, dermaroller tedavisini akşam uygulamak istiyorsanız gün içerisinde cildinizde biriken kir ve yağlardan kurtulmak için etkili bir yüz temizleme köpüğü ile cildinizi temizlemelisiniz.
  • Eğer, dermarollerın yanı sıra serum kullanıyorsanız, işlem öncesinde yüzünüze serum uygulayın.
  • Dermaroller işlemini daima üç aşamada düzenleyin. Bu aşamalar dikey, yatay ve çapraz hareketler olmalıdır.

• İşlem esnasında yanaklarınıza, alnınıza ve çenenize aşağıdan yukarıya veya yukarıdan aşağıya olacak şekilde yuvarlayarak başlamalısınız. Dermarollerı yüzünüzde gezinirken pek fazla basınç uygulamaya özen göstermelisiniz.