KADIN ve KAHVE

Jojoba Yağının Cilt Üzerindeki Etkileri

10.03.2022
197
Jojoba Yağının Cilt Üzerindeki Etkileri

Jojoba bitkisi, Kuzey Amerika’da sıklıkla yetiştirilen ve uzun ömürlü bir bitkidir. Bu bitkinin tohumları yağ haline getirilerek kozmetik alanda kullanılmaktadır. Birçok insan cilt bakım rutinleri arasına jojoba yağını da eklemektedir. Saf jojoba yağı, kuru cilt ve problemli ciltler için tedavi amaçlı olarak kullanılmaktadır.

Jojoba Yağının Etkileri

Cilt için birçok etkisi olan Jojoba yağının faydalarına gelin hep birlikte göz atalım.

Son derece etkili bir nemlendiricidir

Bu yağ, nemlendirici bileşenlerden meydana geldiği için cildi nemlendirme konusunda kullanılabilir. Bu yönüyle bu yağ, cildin nem kaybını önlemek için önemli bir yere sahiptir. Akne, kepek ve bakteriyel enfeksiyon gibi problemlerin oluşumunu önlemektedir.

Kolajen sentezini önemli ölçüde destekler

Yağın bileşiminde yer alan antioksidanlar cilt için gerekli olan kolajen üretimini ciddi boyutta sağlar. Kolajen cildimizde yer alan sorunların giderilmesi konusunda etkili bir proteindir. Vücudun kolajen seviyesi yaşa bağlı olarak azalmaktadır. Bunun en önemli nedenlerinden bir tanesi de yaşlandıkça yüz yapısının değişmesidir.

Güçlü bir antioksidandır

Doğal E vitamini bileşenleri içerdiği için bu vitamin cilt yüzeyinde antioksidan görevi sergiler. Jojoba yağının cildi kirleten maddelere ve diğer toksinlere savaş açtığını biliyor muydunuz? Bu yağ stresle savaşmaya yardımcı olmaktadır.

Antibakteriyeldir

Özel formülü sayesinde Antibakteriyel bir özelliğe sahiptir. Mikrop ve mantarları önleyen özelliği ile bilinmektedir. Laboratuvar sonuçlarına göre bu mucizevi yağ bakteri ve mantar türlerini yok ederek Candida ve protozoal bir enfeksiyon olan Salmonella’ya sebebiyet verecek tüm mantarları yok eder.

jojoba yağı

Komedojenik yapıya sahip değildir

Vücudun doğal olarak üretmiş olduğu sebum miktarına çok benzer bir yapıda olduğu için cilt bu farkı ayırt edemez. Bu da daha az sivilce ve pürüzlere neden olur. Jojoba yağı gözeneklerin tıkama ihtimalini en aza indirerek sağlıklı ve pürüzsüz bir görünüme kavuşmanızı sağlar.

Hipoalerjenik bir yapıya sahiptir

Hipoalerjenik yapısı sayesinde cilt tarafından kolaylıkla emilir ve yapışkan bir his yaratmaz. Cilt üzerinde yatıştırıcı bir etkiye sahip olan bu yağ, diğer bitkisel yağlara oranla tahriş edici değildir. Ciltte görülen alerjik reaksiyonları çok nadirdir.

Yapısı dolayısıyla sebum üretimini kolaylıkla kontrol altına alır.

Vücudun üretmekte olduğu sebum miktarı ile benzer yapıda olduğu için kolaylıkla ciltteki sebum üretimini kontrol altına alabilmektedir. Cilde Jojoba yağı sürüldüğü zaman cilt nemlenir ve eskisine nazaran yumuşayarak yenilenir. Bu işlem saç ve ter bezelerine cildin daha fazla sıvıya gerek duymadığının sinyalini verir. Jojoba yağı kullanmak cildin yağlı gözükmesini engelleyerek tıkanan gözeneklerin açılmasını sağlar. Böylelikle akneler ciddi oranda önlenmektedir.

Cilt problemlerini iyileştirme konusunda son derece etkilidir

Jojoba yağı, yara iyileşmesinin uyarılması konusunda son derece etkili bir yere sahiptir. Ön araştırmalara göre cilt hücrelerinin herhangi bir kesik veya çizikle ayrıldıktan sonra jojoba yağının bölgeye uygulanması sonucu bu bölgeyi iyileştirdiği gözlemlenmiştir. Aynı zamanda bu yağı akneler ve aknelerin izlerini tedavi etme konusunda kullanabilirsiniz. Bu yara iyileştirici özelliği Jojoba yağının doğal E vitamini barındırıyor olması ile ilişkilendirilebilir.

Jojoba yağı Sedef hastalığı ve egzama gibi cilt rahatsızlıklarının yatıştırılmasında da son derece önemli bir yere sahiptir. Lokal uygulama, kaşıntı, kuruluk ve pullanma gibi belirtilerin giderilmesinde yardımcı olabilmektedir. Egzama ve Sedef hastalığı gibi iltihaplı cilt problemlerinden mustarip olan bireyler Jojoba yağını kullanarak bu sorunlarından kurtulabilirler.

jojoba yağı

Güneş yanıklarını giderme konusunda etkilidir

Jojoba yağı E vitamini ve diğer antioksidanlarla birleştirildiği zaman güneşin zararlı ışınlarının sağladı etkileri önlemeye yardımcı olur. Bu yağ her ikisini de içerdiği için oldukça etkili olmaktadır. Güneş pullanmaya sebep olabilir ve cildi kurutabilir. Güneşin yarattığı olumsuz etkileri gidermek için nemlendirici ve yenileyici formülü ile tercih sebebi olmaktadır. Güneş yanığı belirtilerini hafifletmek için bu yağı kullanabilirsiniz.

Akne tedavisinde kullanılabilir

Eğer aktif sivilcelerinizden rahatsızsanız Jojoba yağını akne engelleme için kullanabilirsiniz. Bu yağ yatıştırıcı ve antienflamatuar yapıya sahip olduğu için cildi nemlendirir ve doğal bir mikrop öldürücüdür. Bu özellikler Jojoba yağının akneye karşı savaş açabileceğinin göstergesidir.

Kırışıklıkları ve ince çizgileri yok edebilir

Oksidatif stres kırışıklık ve ince çizgi görünümü İle bağlantılı olabilmektedir. Bu yağı direkt olarak kırışıklıklar ve ince çizgi tedavisi için kullanıldığı zaman cildin elastikiyeti artar ve bu da yaşlanma belirtilerini azaltır. Yağın içeriğinde yer alan antioksidanlar cilde uygulandığı zaman yaşlanma belirtilerini ciddi boyutta azaltmaktadır. Bu nedenle bu yağı kırışıklık ve ince çizgi görünümlerini yok etmek için kullanabilirsiniz.

kadinvekahve 100

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.