Diş Bakımı: Sağlıklı Gülümsemenin Formülü

Ne çok yetiştirmemiz gereken şey var şu hayatta değil mi? Hepimiz bir koşturmaca içerisinde sanki maraton tamamlıyor gibi gün geçiriyoruz

Diş Bakımı: Sağlıklı Gülümsemenin Formülü

Ne çok yetiştirmemiz gereken şey var şu hayatta değil mi? Hepimiz bir koşturmaca içerisinde sanki maraton tamamlıyor gibi gün geçiriyoruz

Diş Bakımı: Sağlıklı Gülümsemenin Formülü
05 Aralık 2021 - 23:48

Ne çok yetiştirmemiz gereken şey var şu hayatta değil mi? Hepimiz bir koşturmaca içerisinde sanki maraton tamamlıyor gibi gün geçiriyoruz. Meşgul olmak için hep bir sebebimiz varken bu arada kendinize ve diş bakımınıza gün içerisinde ne kadar vakit ayırıyorsunuz?

Gün içerisinde yemeklerden sonra diş fırçalamak gerekliliğini hepimiz biliyoruz. Hatta annelerimizin babalarımızın bize en temelde öğrettiği altın kural “günde en az iki defa dişlerimizi fırçalamalıyız” iken, kaçımız bu kurallara uyuyoruz? Oysaki sağlıkla gülümsemenin formülü diş bakımında.

Ağız sağlığı ve bakımı konusunda geliştirilen bakım ürünleri her geçen gün kendini yenilemekte. Hem sağlıklı olmak hem de görünüşümüze bu sağlığı sergileyebilmek adına doğru ağız bakım ürünlerini, doğru şekillerde kullanmalıyız.  Mükemmel dişler için ise en doğru bakım önerilerine bu yazımızda sizler için yer verdik. İşte Detaylar;

Diş Bakımına Yeterli Süre...

Hepimiz ve tüm dış hekimleri dış fırçalamanın en az 2 dakika olması gerekliliğinde hem fikirken, acele etmeden bu iki dakikayı mutlaka verimli bir şekilde kullanarak doldurun. Mikrobun yok olması için fırça ve sabunun mikrop üzerinde en az 30 saniye durması gerekiyor. Tüm ağız içinin temizlenebilmesi için ise bu sürenin diş temizliğinde önemli olduğunu unutmayın.

diş bakımı-1

Doğru Fırça Kullanımı!

Ucuz olan dış fırçasını ya da aile boyu seçeneklerini göz önünde bulundurmak, sevdiğiniz renge odaklanmak gibi bir hata yapmayın. Bunların yerine diş yapınıza uygun nitelikte olanı seçmelisiniz. Örneğin normal bir diş fırçası girintili çıkıntılı dişlere sahip olan kişilerde etki göstermez. Çünkü dişlerin her noktasına dokunamaz. Bunun için en ideal seçenek şarjlı dış fırçalarını seçmektir. Başka bir örnekte ise eğer dişleriniz kırılgan bir yapıya sahipse sert üçlü dış fırçalarından kaçınız. Bu dişlerinizin zarar görmesine sebep olur.

Diş Fırçası Eskir!

Dış fırçasının kullanım ömrü en fazla 6 aydır. Sonrasında ise eskir. Eskiyen fırçalar iyi bir temizlik sağlamaz. Aksine hastalık yayar. Mikrop üretir. Dişlerinizde çürümeye yol açar. Ağzımızda yaralar ve aftlar oluşturur. Diş eti çekilmesine neden olur. Diş etleriniz iltihaplanır eskiyen fırçanızı yenileyin ve bunu asla unutmayın!

Doğru Diş Bakımı İçin Doğru Macun!

Tadını en sevdiğiniz diş macununu seçmeyin. Kutularına ya da reklamlarına kanmayın. İhtiyacınız olan macunu belirleyin. Diş etlerinde problem yaşayanlar, bu duruma özel macun seçmelidir. Dişlerimde çürük oluşumunu engellemek istiyorum diyenler, buna göre macun seçmeli. Ağız kokusu problemi yaşıyorum diyenler için ise özel üretilmiş macunlar bulunmakta.

Dişleri bastırmadan fırçala!

Dişleri bastırarak fırçalamak asla daha iyi bir temizlik vermez aksine, diş çürümelerine neden olur. Dişin bu şekilde aşınır ve olduğundan daha sarı görünür unutma. Ayrıca sert diş fırçalamak dış etlerine de çok zararlı.

Diş macunu Yerine Karbonat!

Diş temizliği ve beyazlatması amacı ile her yerde gördüğün doğal yöntemler hikayesine asla inanma.

Karbonat, limon, sirke, tuz, kabarma tozu gibi ürünlerle dişlerini fırçalayarak beyazlatmaya çalışmak çok büyük bir hatadır.  Bu fırçalamalar sonucunda diş minesi zarar görür, çizilir ve aşınır. Kısa zamanda daha sarı görünür ve çürümeler başlar. Limon, sirke asitli yapıda olduğu için dış çürümelerine sebep olur. Bunlardan uzak durmalı, sadece doğru macunla dişler temizlenmelidir.

Diş ipi ile Diş Bakımı

Dış ipi, fırça ile temizleyemediğimiz diş aralarında etkin bir temizlik sağlar. Bu işlemi gerçekleştirmek için piyasada bulunan iplerden faydalanmak gerekir. Evde bulduğunuz her iplikle dişlerinizi temizlemeye çalışmayın. Bu diş etlerinize büyük zarar verir.

diş bakımı-diş ipi

Evde Diş Beyazlatma

Evde diş beyazlatma adına piyasada bulunan macunumsu örnekleri dişlerin üzerinde asla kullanmamalısınız. Bazı kişilerin dişlerini beyazlatmak için çamaşır suyu kullandıkları gerçeğine bakarsak tüm bu yöntemler oldukça zararlıdır. Dişlerinin beyazlatmak isteyenler diş hekimlerine danışmalı.

Diş Bakımını ve Kontrolünü İhmal Etmeyin!

Diş kontrolü hepimiz için sanki büyük bir zaman kaybı, diğer taraftan da dişçi koltuğuna oturma korkusu ile vakit ayırmadığımız ihmalkârlıklarımızdan. Bunları geride bırakarak, dişlerinizde büyük hasarlar oluşmadan en baştan önlemini almalısınız.  Dişler 7 yazımızda sonra hayatımız boyunca bizimle devam edecekler. Saçlarımız, tırnaklarımız gibi yenilenemedikleri için, iyi bakmak ve korumak zorundayız.

Sizde sağlıklı gülüşler için diş sağlığınızı ihmal etmemelisiniz.